BERNIE SANDERS –
ONZE REVOLUTIE

ISBN 978 94 92734 01 3 384 pagina’s, prijs €24,99 – Naar winkelmand

– POLITIEK –

Een toekomst om in te geloven

In het eerste deel van Onze revolutie beschrijft Bernie Sanders hoe hij er in april 2015 toe is gekomen zich kandidaat te stellen voor de Democratische nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Aanvankelijk nam niemand zijn kandidatuur serieus, maar gaandeweg wist hij met zijn grassroots-campagne steeds meer enthousiasme op te wekken bij zijn landgenoten. Toen hij tegen alle verwachtingen in op 9 februari 2016 de voorverkiezingen in New Hampshire won van Hillary Clinton, was hij vervolgens in staat zijn campagne vol te houden tot vlak vóór de Democratische Conventie in Philadelphia op 25 juli 2016.

In het tweede deel van het boek schetst Sanders zijn ideeën voor de toekomst van de Verenigde Staten. In tien hoofdstukken (in deze Nederlandse editie teruggebracht tot zeven) beschrijft hij ­gedetailleerd wat er zal moeten veranderen op het gebied van o.a. de economie, de gezondheidszorg en het klimaat. Het is Sanders’ progressieve agenda voor de toekomst, vol passie en met grote overtuigingskracht opgeschreven.

Dit is een boek waar progressieve Nederlanders en Vlamingen inspiratie aan kunnen ontlenen in hun strijd tegen de kwalijke gevolgen van bijna veertig jaar marktwerking. Deze Nederlandse vertaling is verrijkt met een voorwoord van Lilian Marijnissen, partijleider en fractievoorzitster van de Socialistische Partij in Nederland.

foto: Fage Skidmore

Bernie Sanders

Bernie Sanders (geb. 1941) is de langstzittende ‘onafhankelijke’ (d.w.z. niet tot één van de twee grote partijen, de Democraten en de Republikeinen, behorende) senator in de Verenigde Staten. Hij noemt zichzelf ‘democratisch socialist’ en legt de nadruk op de schrijnende economische ongelijkheid in zijn land.

Voordat hij senator werd, was hij van 1981 tot 1989 burgemeester van de stad Burlington in Vermont, en van 1991 tot 2007 lid van het Huis van Afgevaardigden namens diezelfde staat Vermont. Op 30 april 2015 besloot hij een gooi te doen naar de Democratische nominatie voor het Amerikaanse presidentschap.

Hoewel niemand aanvankelijk een stuiver voor zijn kansen gaf, wist hij door een overwinning in de voorverkiezingen van New Hampshire de gedoodverfde kandidaat Hillary Clinton het vuur na aan de schenen te leggen.

Na een spannende strijd gaf hij zijn kandidatuur pas op vlak vóór de Democratische conventie van 25 juli 2016 in Philadelphia. Momenteel voert hij campagne voor de invoering van een zogenoemde ‘single payer’-ziektekostenverzekering in de Verenigde Staten, waar miljoenen mensen door de hoge kosten van het huidige systeem onverzekerd door het leven gaan.


Naar winkel
prijs €24,99
ISBN 978 94 92734 01 3
384 pagina’s
publicatiedatum: februari 2018
ook verkrijgbaar bij de reguliere boekhandel
 

2 Comments for “BERNIE SANDERS –
ONZE REVOLUTIE”